15.5 C
Brno
Neděle, 22 září, 2024

Co by si koupil? Nový Passat TDI nebo tento Mercedes s téměř 600 koňmi?

Mohlo by vás zajímat:

spot_img

Pokud hledáte rodinné kombi, jistě se prohrabávat nejrůznějšími variacemi modelů a výbav. Možná zvažujete Octavii Combi, možná Seat Leon, možná VW Golf Variant. Pokud hledáte nějaký ten vyšší komfort a také špetku luxusu, jistě zabrousíte pohledem i na Passat Variant. V tomto případě je pro mohých jednoznačnou volbou motor 2.0 TDI. No a pokud jej chcete v nějaké vyšší výbavě, případně s pohonem 4×4, musíte si připravit více než 40 000 €. Nuž a v podobné ceně se i na portálu mobile.de objevila mnohem zajímavější lahůdka.

Jde o Mercedes CLS 63 AMG S Shooting Brake. Už jen tři písmena AMG v názvu dávají jasné poselství, že jde o cosi speciální. Jde o shooting brake, tedy v podstatě o kombi, které je ale mnohem sportovněji. Dynamická karoserie nejen agresivní vypadá, ale také vylepšuje aerodynamiku a celé jízdní vlastnosti. Nuž pojďme pod kapotu, kde je to nejzajímavější. Najdete zde 5,5 litrový 8 válcový motor, což je v dnešní době už pořádně neobvyklá špecifiácia. Výkon? Brutálních 585 koní! Díky tomu dosáhne hranici 100 km / h jen za 3,7 sekundy, což je parametr, jaký dosahují nejbrutálnější supersporty!

Tento kousek je z roku 2013, vystřídal už 3 majitelů. Přesto je ve špičkovém stavu, za sebou má jen 75 500 km. Každý z majitelů se o auto staral jako o svůj celoživotní sen. Každý jeden si připlatil prodlouženou záruku a navštěvoval pravidelně autorizovaný servis. Díky tomu je tento Mercedes v záruce až do března 2021! Co se týče výbavy, je zde vše, po čem duše motoristu piští. Kůže, vyhřívání, prémiové audio, parkovací senzory, vše potřebné. A nezapomínejme na to, že zavazadlový prostor disponuje objemem 590 litrů, takže zde máme auto, ve kterém přestěhujete polovinu bytu rychlostí supersportu! A cena? 40 950 €, což je cena, za kterou si koupíte trochu lépe vybaven Passat TDI, nebo skoro 600 koňový Mercedes AMG! Pro co byste se rozhodli?

- Reklama -spot_img

More articles

- Reklama -spot_img

Nejnovější články